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La Planta 2018Bodegas ArzuagaVer vinos presentados por Bodegas Arzuaga
Nota de cata del enólogo de la bodega VARIETY Tempranillo 100% PRODUCTION 1,400,000 Bordeaux bottles (75 cl.) 15.000 magnum bottles and and also available in bottles of 3l., 5l. and 9l. VINEYARDS is wine has been elaborated from grapes cultivated at the state La Planta, owned by Arzuaga Navarro?s family in uintanilla de Onésimo, the heart of Ribera del Duero. Vines are Tempranillo variety, aged over 20 years old. e soil is clay-calcareous and the sub-soil is pure limestone at one meter under the surface. e vineyard altitude is 911 meters over the sea level. ese specic conditions provide the distinctive features of the wine. ELABORATION AND AGEING Grapes are picked by hand at their optimum ripeness. Bunches are brought to the winery in plastic crates per 15 kilograms and sorted at a sorting table. Aer destemming, grapes are pumped into stainless-steel vats where they macerate at a cool temperature and the alcoholic fermentation takes place at 22ºC-24ºC. Once the fermentations are nished, the wine will be aged for six months in French and American oak barrels. TASTING VISUAL Deep violet red, clean and bright with purple ashes, with a tear-stained tear, a true reection of his youth, of medium-high layer. NOSE e range of red fruits such as raspberry and cherry predominate with a high aromatic intensity joining with balsamic and cacao, coee and roasted tones, typical of the six months of their stay in barrels. is does not mask the fruit that has total prominence. PALATE Fresh and elegant wine, with an easy and balanced entry into the mouth, leaving sensations of meatiness and volume in the passage through it. Lightly sweet and toasted notes and a pleasant and balanced aertaste where we recall all the fruity tones detected in the olfactory phase. RECOMMENDED FOOD AND COMSUPTION Fish fried and in sauce, sausage, white meats, roasted poultry, rice of sea or mountain, so cheeses or little cured. Service temperature 16º-18ºC. ANALYSIS ALCOHOLIC GRADE 13,9% VOL. TOTAL ACIDITY(TARTARIC) 5,42 G/L VOLATILE ACIDITY (ACETIC) 0,47 G/L TOTAL (SO2) 89 MG/L FREE (SO2) 32 MG/L SUGAR REDUCERS: 1,9 G/L Ph: 3,64 Otros galardones obtenidos por este vino/licor ORO/GOLD International Wine Awards (2018) ORO/GOLD Premios Magnum (2018) ORO/GOLD Premios Vino Sub 30 (2019) ORO/GOLD Frankfurt International Trophy (2019) 90+ Gold Taste Wine Up (2019) PLATA/SILVER Premios ZARCILLO (2018) PLATA/SILVER Premios CINVE (2019) |
La bodega
Fundada a comienzos de los años 90 y enclavada en la localidad de Quintanilla de Onésimo, Bodegas Arzuaga Navarro goza de una situación privilegiada. De piedra, sólida y rústica, con evocación monacal por sus arcadas y torres a los lados y un campanario coronado por la veleta de los vientos, se muestra este edificio que adorna una carretera tan castellana como es la que une las ciudades de Soria y Valladolid. El amor que la familia Arzuaga Navarro siente por la naturaleza queda reflejado en la geometría de sus viñas, impregnadas de sabinas, encinas y pinos mediterráneos. Pero, sin duda alguna, el aspecto que más mima y cuida esta familia es la calidad, atención que se inicia en el viñedo, donde se procura que los rendimientos sean muy limitados y así no restar concentración al vino. En la vendimia, la uva es recogida en cajas de 15 kg, evitando de este modo la rotura de los granos y las consiguientes fermentaciones prematuras. El despalillado y fermentación posterior en depósitos de acero inoxidable completan este proceso de elaboración que se prolonga cuando el vino pasa a la barrica, produciéndose la unión de la fruta de la uva con los toques ahumados y especiados del roble. La piedra en el exterior y la madera de olmo en el interior son los encargados de dar la bienvenida al visitante que, además de probar unos vinos muy especiales, podrá alojarse en el Hotel ARZUAGA que, adosado a la bodega, completa la creación del proyecto que rodea al mundo del vino. Esta oferta constituye una excelente manera de abrir de par en par las puertas de esta bodega, ofreciendo la posibilidad de poder visitarla, catar sus vinos y disfrutar del entorno natural que ofrece esta finca de 1400 hectáreas. |
Otros vinos de Bodegas Arzuaga
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La Planta 2018Bodegas ArzuagaVer vinos presentados por Bodegas Arzuaga
Nota de cata del enólogo de la bodega VARIETY Tempranillo 100% PRODUCTION 1,400,000 Bordeaux bottles (75 cl.) 15.000 magnum bottles and and also available in bottles of 3l., 5l. and 9l. VINEYARDS is wine has been elaborated from grapes cultivated at the state La Planta, owned by Arzuaga Navarro?s family in uintanilla de Onésimo, the heart of Ribera del Duero. Vines are Tempranillo variety, aged over 20 years old. e soil is clay-calcareous and the sub-soil is pure limestone at one meter under the surface. e vineyard altitude is 911 meters over the sea level. ese specic conditions provide the distinctive features of the wine. ELABORATION AND AGEING Grapes are picked by hand at their optimum ripeness. Bunches are brought to the winery in plastic crates per 15 kilograms and sorted at a sorting table. Aer destemming, grapes are pumped into stainless-steel vats where they macerate at a cool temperature and the alcoholic fermentation takes place at 22ºC-24ºC. Once the fermentations are nished, the wine will be aged for six months in French and American oak barrels. TASTING VISUAL Deep violet red, clean and bright with purple ashes, with a tear-stained tear, a true reection of his youth, of medium-high layer. NOSE e range of red fruits such as raspberry and cherry predominate with a high aromatic intensity joining with balsamic and cacao, coee and roasted tones, typical of the six months of their stay in barrels. is does not mask the fruit that has total prominence. PALATE Fresh and elegant wine, with an easy and balanced entry into the mouth, leaving sensations of meatiness and volume in the passage through it. Lightly sweet and toasted notes and a pleasant and balanced aertaste where we recall all the fruity tones detected in the olfactory phase. RECOMMENDED FOOD AND COMSUPTION Fish fried and in sauce, sausage, white meats, roasted poultry, rice of sea or mountain, so cheeses or little cured. Service temperature 16º-18ºC. ANALYSIS ALCOHOLIC GRADE 13,9% VOL. TOTAL ACIDITY(TARTARIC) 5,42 G/L VOLATILE ACIDITY (ACETIC) 0,47 G/L TOTAL (SO2) 89 MG/L FREE (SO2) 32 MG/L SUGAR REDUCERS: 1,9 G/L Ph: 3,64 Otros galardones obtenidos por este vino/licor ORO/GOLD International Wine Awards (2018) ORO/GOLD Premios Magnum (2018) ORO/GOLD Premios Vino Sub 30 (2019) ORO/GOLD Frankfurt International Trophy (2019) 90+ Gold Taste Wine Up (2019) PLATA/SILVER Premios ZARCILLO (2018) PLATA/SILVER Premios CINVE (2019) |
La bodega
Fundada a comienzos de los años 90 y enclavada en la localidad de Quintanilla de Onésimo, Bodegas Arzuaga Navarro goza de una situación privilegiada. De piedra, sólida y rústica, con evocación monacal por sus arcadas y torres a los lados y un campanario coronado por la veleta de los vientos, se muestra este edificio que adorna una carretera tan castellana como es la que une las ciudades de Soria y Valladolid. El amor que la familia Arzuaga Navarro siente por la naturaleza queda reflejado en la geometría de sus viñas, impregnadas de sabinas, encinas y pinos mediterráneos. Pero, sin duda alguna, el aspecto que más mima y cuida esta familia es la calidad, atención que se inicia en el viñedo, donde se procura que los rendimientos sean muy limitados y así no restar concentración al vino. En la vendimia, la uva es recogida en cajas de 15 kg, evitando de este modo la rotura de los granos y las consiguientes fermentaciones prematuras. El despalillado y fermentación posterior en depósitos de acero inoxidable completan este proceso de elaboración que se prolonga cuando el vino pasa a la barrica, produciéndose la unión de la fruta de la uva con los toques ahumados y especiados del roble. La piedra en el exterior y la madera de olmo en el interior son los encargados de dar la bienvenida al visitante que, además de probar unos vinos muy especiales, podrá alojarse en el Hotel ARZUAGA que, adosado a la bodega, completa la creación del proyecto que rodea al mundo del vino. Esta oferta constituye una excelente manera de abrir de par en par las puertas de esta bodega, ofreciendo la posibilidad de poder visitarla, catar sus vinos y disfrutar del entorno natural que ofrece esta finca de 1400 hectáreas. |
Otros vinos de Bodegas Arzuaga
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La Planta 2018
Bodegas Arzuaga
Nota de cata del enólogo de la bodega
VARIETY
Tempranillo 100%
PRODUCTION
1,400,000 Bordeaux bottles (75 cl.) 15.000 magnum bottles
and and also available in bottles of 3l., 5l. and 9l.
VINEYARDS
is wine has been elaborated from grapes cultivated at the state La Planta, owned by Arzuaga
Navarro?s family in uintanilla de Onésimo, the heart of Ribera del Duero. Vines are Tempranillo
variety, aged over 20 years old.
e soil is clay-calcareous and the sub-soil is pure limestone at one meter under the surface. e
vineyard altitude is 911 meters over the sea level. ese specic conditions provide the distinctive
features of the wine.
ELABORATION AND AGEING
Grapes are picked by hand at their optimum ripeness. Bunches are brought to the winery in plastic
crates per 15 kilograms and sorted at a sorting table. Aer destemming, grapes are pumped into
stainless-steel vats where they macerate at a cool temperature and the alcoholic fermentation takes
place at 22ºC-24ºC. Once the fermentations are nished, the wine will be aged for six months in French and American oak barrels.
TASTING
VISUAL
Deep violet red, clean and bright with purple ashes, with a tear-stained tear, a true reection of his youth, of medium-high layer.
NOSE
e range of red fruits such as raspberry and cherry predominate with a high aromatic intensity joining with balsamic and cacao, coee and roasted tones, typical of the six months of their stay in barrels. is does not mask the fruit that has total prominence.
PALATE
Fresh and elegant wine, with an
easy and balanced entry into the
mouth, leaving sensations of
meatiness and volume in the
passage through it. Lightly sweet and toasted notes and a pleasant and balanced aertaste where we recall all the fruity tones detected in the olfactory phase.
RECOMMENDED FOOD AND COMSUPTION
Fish fried and in sauce, sausage, white meats, roasted poultry, rice of sea or mountain, so cheeses or little cured. Service temperature 16º-18ºC.
ANALYSIS
ALCOHOLIC GRADE 13,9% VOL.
TOTAL ACIDITY(TARTARIC) 5,42 G/L
VOLATILE ACIDITY (ACETIC) 0,47 G/L
TOTAL (SO2) 89 MG/L
FREE (SO2) 32 MG/L
SUGAR REDUCERS: 1,9 G/L
Ph: 3,64
Otros galardones obtenidos por este vino/licor
ORO/GOLD International Wine Awards (2018)
ORO/GOLD Premios Magnum (2018)
ORO/GOLD Premios Vino Sub 30 (2019)
ORO/GOLD Frankfurt International Trophy (2019)
90+ Gold Taste Wine Up (2019)
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bodegas arzuaga
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La bodega
Fundada a comienzos de los años 90 y enclavada en la localidad de Quintanilla de Onésimo, Bodegas Arzuaga Navarro goza de una situación privilegiada. De piedra, sólida y rústica, con evocación monacal por sus arcadas y torres a los lados y un campanario coronado por la veleta de los vientos, se muestra este edificio que adorna una carretera tan castellana como es la que une las ciudades de Soria y Valladolid. El amor que la familia Arzuaga Navarro siente por la naturaleza queda reflejado en la geometría de sus viñas, impregnadas de sabinas, encinas y pinos mediterráneos. Pero, sin duda alguna, el aspecto que más mima y cuida esta familia es la calidad, atención que se inicia en el viñedo, donde se procura que los rendimientos sean muy limitados y así no restar concentración al vino. En la vendimia, la uva es recogida en cajas de 15 kg, evitando de este modo la rotura de los granos y las consiguientes fermentaciones prematuras. El despalillado y fermentación posterior en depósitos de acero inoxidable completan este proceso de elaboración que se prolonga cuando el vino pasa a la barrica, produciéndose la unión de la fruta de la uva con los toques ahumados y especiados del roble. La piedra en el exterior y la madera de olmo en el interior son los encargados de dar la bienvenida al visitante que, además de probar unos vinos muy especiales, podrá alojarse en el Hotel ARZUAGA que, adosado a la bodega, completa la creación del proyecto que rodea al mundo del vino. Esta oferta constituye una excelente manera de abrir de par en par las puertas de esta bodega, ofreciendo la posibilidad de poder visitarla, catar sus vinos y disfrutar del entorno natural que ofrece esta finca de 1400 hectáreas. |