La Planta 2018

Bodegas Arzuaga

Ver vinos presentados por Bodegas Arzuaga


Tipo de producto: Tinto con barrica Región: Ribera Del Duero
Valoración: 89 puntos. Guía 2020 Precio: 8-10 €. Comprar este producto
Visitar bodega

Nota de cata del enólogo de la bodega

VARIETY

Tempranillo 100%

PRODUCTION

1,400,000 Bordeaux bottles (75 cl.) 15.000 magnum bottles

and and also available in bottles of 3l., 5l. and 9l.

VINEYARDS

is wine has been elaborated from grapes cultivated at the state La Planta, owned by Arzuaga

Navarro?s family in uintanilla de Onésimo, the heart of Ribera del Duero. Vines are Tempranillo

variety, aged over 20 years old.

e soil is clay-calcareous and the sub-soil is pure limestone at one meter under the surface. e

vineyard altitude is 911 meters over the sea level. ese specic conditions provide the distinctive

features of the wine.

ELABORATION AND AGEING

Grapes are picked by hand at their optimum ripeness. Bunches are brought to the winery in plastic

crates per 15 kilograms and sorted at a sorting table. Aer destemming, grapes are pumped into

stainless-steel vats where they macerate at a cool temperature and the alcoholic fermentation takes

place at 22ºC-24ºC. Once the fermentations are nished, the wine will be aged for six months in French and American oak barrels.

TASTING

VISUAL

Deep violet red, clean and bright with purple ashes, with a tear-stained tear, a true reection of his youth, of medium-high layer.

NOSE

e range of red fruits such as raspberry and cherry predominate with a high aromatic intensity joining with balsamic and cacao, coee and roasted tones, typical of the six months of their stay in barrels. is does not mask the fruit that has total prominence.

PALATE

Fresh and elegant wine, with an

easy and balanced entry into the

mouth, leaving sensations of

meatiness and volume in the

passage through it. Lightly sweet and toasted notes and a pleasant and balanced aertaste where we recall all the fruity tones detected in the olfactory phase.

RECOMMENDED FOOD AND COMSUPTION

Fish fried and in sauce, sausage, white meats, roasted poultry, rice of sea or mountain, so cheeses or little cured. Service temperature 16º-18ºC.

ANALYSIS

ALCOHOLIC GRADE 13,9% VOL.

TOTAL ACIDITY(TARTARIC) 5,42 G/L

VOLATILE ACIDITY (ACETIC) 0,47 G/L

TOTAL (SO2) 89 MG/L

FREE (SO2) 32 MG/L

SUGAR REDUCERS: 1,9 G/L

Ph: 3,64

Otros galardones obtenidos por este vino/licor

ORO/GOLD International Wine Awards (2018)

ORO/GOLD Premios Magnum (2018)

ORO/GOLD Premios Vino Sub 30 (2019)

ORO/GOLD Frankfurt International Trophy (2019)

90+ Gold Taste Wine Up (2019)

PLATA/SILVER Premios ZARCILLO (2018)

PLATA/SILVER Premios CINVE (2019)

 

 

La bodega

bodegas arzuaga

ESPECIALIDADES Y COMENTARIO DE INTERÉS SOBRE LA EMPRESA

Fundada a comienzos de los años 90 y enclavada en la localidad de Quintanilla de Onésimo, Bodegas Arzuaga Navarro goza de una situación privilegiada.

De piedra, sólida y rústica, con evocación monacal por sus arcadas y torres a los lados y un campanario coronado por la veleta de los vientos, se muestra este edificio que adorna una carretera tan castellana como es la que une las ciudades de Soria y Valladolid.

El amor que la familia Arzuaga Navarro siente por la naturaleza queda reflejado en la geometría de sus viñas, impregnadas de sabinas, encinas y pinos mediterráneos. Pero, sin duda alguna, el aspecto que más mima y cuida esta familia es la calidad, atención que se inicia en el viñedo, donde se procura que los rendimientos sean muy limitados y así no restar concentración al vino.

En la vendimia, la uva es recogida en cajas de 15 kg, evitando de este modo la rotura de los granos y las consiguientes fermentaciones prematuras. El despalillado y fermentación posterior en depósitos de acero inoxidable completan este proceso de elaboración que se prolonga cuando el vino pasa a la barrica, produciéndose la unión de la fruta de la uva con los toques ahumados y especiados del roble.

La piedra en el exterior y la madera de olmo en el interior son los encargados de dar la bienvenida al visitante que, además de probar unos vinos muy especiales, podrá alojarse en el Hotel ARZUAGA que, adosado a la bodega, completa la creación del proyecto que rodea al mundo del vino.

Esta oferta constituye una excelente manera de abrir de par en par las puertas de esta bodega, ofreciendo la posibilidad de poder visitarla, catar sus vinos y disfrutar del entorno natural que ofrece esta finca de 1400 hectáreas.

 

 

 

Otros vinos de Bodegas Arzuaga

La Planta 2018

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Tipo de producto: Tinto con barrica Región: Ribera Del Duero
Valoración: 89 puntos. Guía 2020 Precio: 8-10 €. Comprar este producto
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VARIETY

Tempranillo 100%

PRODUCTION

1,400,000 Bordeaux bottles (75 cl.) 15.000 magnum bottles

and and also available in bottles of 3l., 5l. and 9l.

VINEYARDS

is wine has been elaborated from grapes cultivated at the state La Planta, owned by Arzuaga

Navarro?s family in uintanilla de Onésimo, the heart of Ribera del Duero. Vines are Tempranillo

variety, aged over 20 years old.

e soil is clay-calcareous and the sub-soil is pure limestone at one meter under the surface. e

vineyard altitude is 911 meters over the sea level. ese specic conditions provide the distinctive

features of the wine.

ELABORATION AND AGEING

Grapes are picked by hand at their optimum ripeness. Bunches are brought to the winery in plastic

crates per 15 kilograms and sorted at a sorting table. Aer destemming, grapes are pumped into

stainless-steel vats where they macerate at a cool temperature and the alcoholic fermentation takes

place at 22ºC-24ºC. Once the fermentations are nished, the wine will be aged for six months in French and American oak barrels.

TASTING

VISUAL

Deep violet red, clean and bright with purple ashes, with a tear-stained tear, a true reection of his youth, of medium-high layer.

NOSE

e range of red fruits such as raspberry and cherry predominate with a high aromatic intensity joining with balsamic and cacao, coee and roasted tones, typical of the six months of their stay in barrels. is does not mask the fruit that has total prominence.

PALATE

Fresh and elegant wine, with an

easy and balanced entry into the

mouth, leaving sensations of

meatiness and volume in the

passage through it. Lightly sweet and toasted notes and a pleasant and balanced aertaste where we recall all the fruity tones detected in the olfactory phase.

RECOMMENDED FOOD AND COMSUPTION

Fish fried and in sauce, sausage, white meats, roasted poultry, rice of sea or mountain, so cheeses or little cured. Service temperature 16º-18ºC.

ANALYSIS

ALCOHOLIC GRADE 13,9% VOL.

TOTAL ACIDITY(TARTARIC) 5,42 G/L

VOLATILE ACIDITY (ACETIC) 0,47 G/L

TOTAL (SO2) 89 MG/L

FREE (SO2) 32 MG/L

SUGAR REDUCERS: 1,9 G/L

Ph: 3,64

Otros galardones obtenidos por este vino/licor

ORO/GOLD International Wine Awards (2018)

ORO/GOLD Premios Magnum (2018)

ORO/GOLD Premios Vino Sub 30 (2019)

ORO/GOLD Frankfurt International Trophy (2019)

90+ Gold Taste Wine Up (2019)

PLATA/SILVER Premios ZARCILLO (2018)

PLATA/SILVER Premios CINVE (2019)

 

 

La bodega

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ESPECIALIDADES Y COMENTARIO DE INTERÉS SOBRE LA EMPRESA

Fundada a comienzos de los años 90 y enclavada en la localidad de Quintanilla de Onésimo, Bodegas Arzuaga Navarro goza de una situación privilegiada.

De piedra, sólida y rústica, con evocación monacal por sus arcadas y torres a los lados y un campanario coronado por la veleta de los vientos, se muestra este edificio que adorna una carretera tan castellana como es la que une las ciudades de Soria y Valladolid.

El amor que la familia Arzuaga Navarro siente por la naturaleza queda reflejado en la geometría de sus viñas, impregnadas de sabinas, encinas y pinos mediterráneos. Pero, sin duda alguna, el aspecto que más mima y cuida esta familia es la calidad, atención que se inicia en el viñedo, donde se procura que los rendimientos sean muy limitados y así no restar concentración al vino.

En la vendimia, la uva es recogida en cajas de 15 kg, evitando de este modo la rotura de los granos y las consiguientes fermentaciones prematuras. El despalillado y fermentación posterior en depósitos de acero inoxidable completan este proceso de elaboración que se prolonga cuando el vino pasa a la barrica, produciéndose la unión de la fruta de la uva con los toques ahumados y especiados del roble.

La piedra en el exterior y la madera de olmo en el interior son los encargados de dar la bienvenida al visitante que, además de probar unos vinos muy especiales, podrá alojarse en el Hotel ARZUAGA que, adosado a la bodega, completa la creación del proyecto que rodea al mundo del vino.

Esta oferta constituye una excelente manera de abrir de par en par las puertas de esta bodega, ofreciendo la posibilidad de poder visitarla, catar sus vinos y disfrutar del entorno natural que ofrece esta finca de 1400 hectáreas.

 

 

 

Otros vinos de Bodegas Arzuaga


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La Planta 2018

Bodegas Arzuaga

  • Tipo de vino:Tinto criado en barrica
  • Región: Ribera Del Duero -
  • Valoración: 89 puntos.
  • PVP: 8-10 €.
  • Comprar este producto
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  • Nota de cata del enólogo de la bodega

    VARIETY

    Tempranillo 100%

    PRODUCTION

    1,400,000 Bordeaux bottles (75 cl.) 15.000 magnum bottles

    and and also available in bottles of 3l., 5l. and 9l.

    VINEYARDS

    is wine has been elaborated from grapes cultivated at the state La Planta, owned by Arzuaga

    Navarro?s family in uintanilla de Onésimo, the heart of Ribera del Duero. Vines are Tempranillo

    variety, aged over 20 years old.

    e soil is clay-calcareous and the sub-soil is pure limestone at one meter under the surface. e

    vineyard altitude is 911 meters over the sea level. ese specic conditions provide the distinctive

    features of the wine.

    ELABORATION AND AGEING

    Grapes are picked by hand at their optimum ripeness. Bunches are brought to the winery in plastic

    crates per 15 kilograms and sorted at a sorting table. Aer destemming, grapes are pumped into

    stainless-steel vats where they macerate at a cool temperature and the alcoholic fermentation takes

    place at 22ºC-24ºC. Once the fermentations are nished, the wine will be aged for six months in French and American oak barrels.

    TASTING

    VISUAL

    Deep violet red, clean and bright with purple ashes, with a tear-stained tear, a true reection of his youth, of medium-high layer.

    NOSE

    e range of red fruits such as raspberry and cherry predominate with a high aromatic intensity joining with balsamic and cacao, coee and roasted tones, typical of the six months of their stay in barrels. is does not mask the fruit that has total prominence.

    PALATE

    Fresh and elegant wine, with an

    easy and balanced entry into the

    mouth, leaving sensations of

    meatiness and volume in the

    passage through it. Lightly sweet and toasted notes and a pleasant and balanced aertaste where we recall all the fruity tones detected in the olfactory phase.

    RECOMMENDED FOOD AND COMSUPTION

    Fish fried and in sauce, sausage, white meats, roasted poultry, rice of sea or mountain, so cheeses or little cured. Service temperature 16º-18ºC.

    ANALYSIS

    ALCOHOLIC GRADE 13,9% VOL.

    TOTAL ACIDITY(TARTARIC) 5,42 G/L

    VOLATILE ACIDITY (ACETIC) 0,47 G/L

    TOTAL (SO2) 89 MG/L

    FREE (SO2) 32 MG/L

    SUGAR REDUCERS: 1,9 G/L

    Ph: 3,64

    Otros galardones obtenidos por este vino/licor

    ORO/GOLD International Wine Awards (2018)

    ORO/GOLD Premios Magnum (2018)

    ORO/GOLD Premios Vino Sub 30 (2019)

    ORO/GOLD Frankfurt International Trophy (2019)

    90+ Gold Taste Wine Up (2019)

    PLATA/SILVER Premios ZARCILLO (2018)

    PLATA/SILVER Premios CINVE (2019)

     

     

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    Tipo de producto: Tinto con barrica Región: Ribera Del Duero
    Valoración: 89 puntos. Guía 2020 Precio: 8-10 €. Comprar este producto
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    Nota de cata del enólogo de la bodega

    VARIETY

    Tempranillo 100%

    PRODUCTION

    1,400,000 Bordeaux bottles (75 cl.) 15.000 magnum bottles

    and and also available in bottles of 3l., 5l. and 9l.

    VINEYARDS

    is wine has been elaborated from grapes cultivated at the state La Planta, owned by Arzuaga

    Navarro?s family in uintanilla de Onésimo, the heart of Ribera del Duero. Vines are Tempranillo

    variety, aged over 20 years old.

    e soil is clay-calcareous and the sub-soil is pure limestone at one meter under the surface. e

    vineyard altitude is 911 meters over the sea level. ese specic conditions provide the distinctive

    features of the wine.

    ELABORATION AND AGEING

    Grapes are picked by hand at their optimum ripeness. Bunches are brought to the winery in plastic

    crates per 15 kilograms and sorted at a sorting table. Aer destemming, grapes are pumped into

    stainless-steel vats where they macerate at a cool temperature and the alcoholic fermentation takes

    place at 22ºC-24ºC. Once the fermentations are nished, the wine will be aged for six months in French and American oak barrels.

    TASTING

    VISUAL

    Deep violet red, clean and bright with purple ashes, with a tear-stained tear, a true reection of his youth, of medium-high layer.

    NOSE

    e range of red fruits such as raspberry and cherry predominate with a high aromatic intensity joining with balsamic and cacao, coee and roasted tones, typical of the six months of their stay in barrels. is does not mask the fruit that has total prominence.

    PALATE

    Fresh and elegant wine, with an

    easy and balanced entry into the

    mouth, leaving sensations of

    meatiness and volume in the

    passage through it. Lightly sweet and toasted notes and a pleasant and balanced aertaste where we recall all the fruity tones detected in the olfactory phase.

    RECOMMENDED FOOD AND COMSUPTION

    Fish fried and in sauce, sausage, white meats, roasted poultry, rice of sea or mountain, so cheeses or little cured. Service temperature 16º-18ºC.

    ANALYSIS

    ALCOHOLIC GRADE 13,9% VOL.

    TOTAL ACIDITY(TARTARIC) 5,42 G/L

    VOLATILE ACIDITY (ACETIC) 0,47 G/L

    TOTAL (SO2) 89 MG/L

    FREE (SO2) 32 MG/L

    SUGAR REDUCERS: 1,9 G/L

    Ph: 3,64

    Otros galardones obtenidos por este vino/licor

    ORO/GOLD International Wine Awards (2018)

    ORO/GOLD Premios Magnum (2018)

    ORO/GOLD Premios Vino Sub 30 (2019)

    ORO/GOLD Frankfurt International Trophy (2019)

    90+ Gold Taste Wine Up (2019)

    PLATA/SILVER Premios ZARCILLO (2018)

    PLATA/SILVER Premios CINVE (2019)

     

     

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    ESPECIALIDADES Y COMENTARIO DE INTERÉS SOBRE LA EMPRESA

    Fundada a comienzos de los años 90 y enclavada en la localidad de Quintanilla de Onésimo, Bodegas Arzuaga Navarro goza de una situación privilegiada.

    De piedra, sólida y rústica, con evocación monacal por sus arcadas y torres a los lados y un campanario coronado por la veleta de los vientos, se muestra este edificio que adorna una carretera tan castellana como es la que une las ciudades de Soria y Valladolid.

    El amor que la familia Arzuaga Navarro siente por la naturaleza queda reflejado en la geometría de sus viñas, impregnadas de sabinas, encinas y pinos mediterráneos. Pero, sin duda alguna, el aspecto que más mima y cuida esta familia es la calidad, atención que se inicia en el viñedo, donde se procura que los rendimientos sean muy limitados y así no restar concentración al vino.

    En la vendimia, la uva es recogida en cajas de 15 kg, evitando de este modo la rotura de los granos y las consiguientes fermentaciones prematuras. El despalillado y fermentación posterior en depósitos de acero inoxidable completan este proceso de elaboración que se prolonga cuando el vino pasa a la barrica, produciéndose la unión de la fruta de la uva con los toques ahumados y especiados del roble.

    La piedra en el exterior y la madera de olmo en el interior son los encargados de dar la bienvenida al visitante que, además de probar unos vinos muy especiales, podrá alojarse en el Hotel ARZUAGA que, adosado a la bodega, completa la creación del proyecto que rodea al mundo del vino.

    Esta oferta constituye una excelente manera de abrir de par en par las puertas de esta bodega, ofreciendo la posibilidad de poder visitarla, catar sus vinos y disfrutar del entorno natural que ofrece esta finca de 1400 hectáreas.

     

     

     

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    Teléfono: 615736432

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