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Arzuaga Crianza 2016Bodegas ArzuagaVer vinos presentados por Bodegas Arzuaga
Nota de cata del enólogo de la bodega GRAPE VARIETY: Tempranillo 95%, Cabernet Sauvignon 5% PRODUCTION 680.000 Bordeaux bottles 75 cl. Also available in 37.5 cl, Mágnum, 3L., 5L., 9L., 15L and 27L. VINEYARD The Tempranillo variety with which this wine is made belongs 80% to the La Maquinilla vineyard, the oldest of our La Planta farm; cultivated at 911 meters of altitude in calcareous clay soils, with limestone rock one meter from the surface, together with 20% of grapes from centuries-old vineyards of pebbled and sandy soils, from the area of the province of Burgos. ELABORATION AND AGEING In mid-October, at the optimum point of maturation, the bunches are harvested in boxes of 15 kg, then pass through a selection table and destemmed to your encube in stainless steel tanks, where aer a few days macerating in cold, will ferment at a maximum temperature of 27ºC. A period of 16 months in barrels, 60% French oak and 40% American oak, makes it an elegant wine, fine and subtle. TASTING VISUAL Clean and bright, dark cherry NOSE Powerful nose, high aromatic diversity, with a predominance of ripe red fruits with spicy touches and balsamic notes with a roasted finish. PALATE Large volume in the mouth passage providing so and mellow sensations that last over time thanks to its great amplitude and length. The wine in the mouth is a faithful reection of such a complex nose. ese connotations give wine elegance and personality. RECOMMENDED FOOD AND COMSUMPTION Ideal companion for red meats, white meats, big game and feather, roasted or in sauce. Blue fish and so cheeses. Service temperature: 16 ? 18ºC. ANALYSIS ALCOHOLIC GRADE: 14,4% VOL. TOTAL ACIDITY (TARTARIC): 4,93 G/L VOLATILE ACIDITY (ACETIC) 0,62 G/L TOTAL SO2: 95 MG/L FREE SO2 : 33 MG/L SUGAR REDUCERS: 1,13 G/L Ph: 3,68 Otros galardones obtenidos por este vino/licor GRAN ORO/ GREAT GOLD Frankfurt International Trophy (2019) ORO/GOLD Mundial de Tempranillo (2018) ORO/GOLD Premios Vino Sub 30 (2019) ORO/GOLD Citadelles du Vin (2019) ORO/GOLD Premios TOP Wine (2019) ORO/GOLD CIV (2019) ORO/GOLD Concurso Mundial de Bruselas (Aiglé, 2019) 92+ Gold Taste Wine Up (2019) |
La bodega
Fundada a comienzos de los años 90 y enclavada en la localidad de Quintanilla de Onésimo, Bodegas Arzuaga Navarro goza de una situación privilegiada. De piedra, sólida y rústica, con evocación monacal por sus arcadas y torres a los lados y un campanario coronado por la veleta de los vientos, se muestra este edificio que adorna una carretera tan castellana como es la que une las ciudades de Soria y Valladolid. El amor que la familia Arzuaga Navarro siente por la naturaleza queda reflejado en la geometría de sus viñas, impregnadas de sabinas, encinas y pinos mediterráneos. Pero, sin duda alguna, el aspecto que más mima y cuida esta familia es la calidad, atención que se inicia en el viñedo, donde se procura que los rendimientos sean muy limitados y así no restar concentración al vino. En la vendimia, la uva es recogida en cajas de 15 kg, evitando de este modo la rotura de los granos y las consiguientes fermentaciones prematuras. El despalillado y fermentación posterior en depósitos de acero inoxidable completan este proceso de elaboración que se prolonga cuando el vino pasa a la barrica, produciéndose la unión de la fruta de la uva con los toques ahumados y especiados del roble. La piedra en el exterior y la madera de olmo en el interior son los encargados de dar la bienvenida al visitante que, además de probar unos vinos muy especiales, podrá alojarse en el Hotel ARZUAGA que, adosado a la bodega, completa la creación del proyecto que rodea al mundo del vino. Esta oferta constituye una excelente manera de abrir de par en par las puertas de esta bodega, ofreciendo la posibilidad de poder visitarla, catar sus vinos y disfrutar del entorno natural que ofrece esta finca de 1400 hectáreas. |
Otros vinos de Bodegas Arzuaga
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Arzuaga Crianza 2016Bodegas ArzuagaVer vinos presentados por Bodegas Arzuaga
Nota de cata del enólogo de la bodega GRAPE VARIETY: Tempranillo 95%, Cabernet Sauvignon 5% PRODUCTION 680.000 Bordeaux bottles 75 cl. Also available in 37.5 cl, Mágnum, 3L., 5L., 9L., 15L and 27L. VINEYARD The Tempranillo variety with which this wine is made belongs 80% to the La Maquinilla vineyard, the oldest of our La Planta farm; cultivated at 911 meters of altitude in calcareous clay soils, with limestone rock one meter from the surface, together with 20% of grapes from centuries-old vineyards of pebbled and sandy soils, from the area of the province of Burgos. ELABORATION AND AGEING In mid-October, at the optimum point of maturation, the bunches are harvested in boxes of 15 kg, then pass through a selection table and destemmed to your encube in stainless steel tanks, where aer a few days macerating in cold, will ferment at a maximum temperature of 27ºC. A period of 16 months in barrels, 60% French oak and 40% American oak, makes it an elegant wine, fine and subtle. TASTING VISUAL Clean and bright, dark cherry NOSE Powerful nose, high aromatic diversity, with a predominance of ripe red fruits with spicy touches and balsamic notes with a roasted finish. PALATE Large volume in the mouth passage providing so and mellow sensations that last over time thanks to its great amplitude and length. The wine in the mouth is a faithful reection of such a complex nose. ese connotations give wine elegance and personality. RECOMMENDED FOOD AND COMSUMPTION Ideal companion for red meats, white meats, big game and feather, roasted or in sauce. Blue fish and so cheeses. Service temperature: 16 ? 18ºC. ANALYSIS ALCOHOLIC GRADE: 14,4% VOL. TOTAL ACIDITY (TARTARIC): 4,93 G/L VOLATILE ACIDITY (ACETIC) 0,62 G/L TOTAL SO2: 95 MG/L FREE SO2 : 33 MG/L SUGAR REDUCERS: 1,13 G/L Ph: 3,68 Otros galardones obtenidos por este vino/licor GRAN ORO/ GREAT GOLD Frankfurt International Trophy (2019) ORO/GOLD Mundial de Tempranillo (2018) ORO/GOLD Premios Vino Sub 30 (2019) ORO/GOLD Citadelles du Vin (2019) ORO/GOLD Premios TOP Wine (2019) ORO/GOLD CIV (2019) ORO/GOLD Concurso Mundial de Bruselas (Aiglé, 2019) 92+ Gold Taste Wine Up (2019) |
La bodega
Fundada a comienzos de los años 90 y enclavada en la localidad de Quintanilla de Onésimo, Bodegas Arzuaga Navarro goza de una situación privilegiada. De piedra, sólida y rústica, con evocación monacal por sus arcadas y torres a los lados y un campanario coronado por la veleta de los vientos, se muestra este edificio que adorna una carretera tan castellana como es la que une las ciudades de Soria y Valladolid. El amor que la familia Arzuaga Navarro siente por la naturaleza queda reflejado en la geometría de sus viñas, impregnadas de sabinas, encinas y pinos mediterráneos. Pero, sin duda alguna, el aspecto que más mima y cuida esta familia es la calidad, atención que se inicia en el viñedo, donde se procura que los rendimientos sean muy limitados y así no restar concentración al vino. En la vendimia, la uva es recogida en cajas de 15 kg, evitando de este modo la rotura de los granos y las consiguientes fermentaciones prematuras. El despalillado y fermentación posterior en depósitos de acero inoxidable completan este proceso de elaboración que se prolonga cuando el vino pasa a la barrica, produciéndose la unión de la fruta de la uva con los toques ahumados y especiados del roble. La piedra en el exterior y la madera de olmo en el interior son los encargados de dar la bienvenida al visitante que, además de probar unos vinos muy especiales, podrá alojarse en el Hotel ARZUAGA que, adosado a la bodega, completa la creación del proyecto que rodea al mundo del vino. Esta oferta constituye una excelente manera de abrir de par en par las puertas de esta bodega, ofreciendo la posibilidad de poder visitarla, catar sus vinos y disfrutar del entorno natural que ofrece esta finca de 1400 hectáreas. |
Otros vinos de Bodegas Arzuaga
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Arzuaga Crianza 2016
Bodegas Arzuaga
Nota de cata del enólogo de la bodega
GRAPE VARIETY:
Tempranillo 95%, Cabernet Sauvignon 5%
PRODUCTION
680.000 Bordeaux bottles 75 cl.
Also available in 37.5 cl, Mágnum, 3L., 5L., 9L., 15L and 27L.
VINEYARD
The Tempranillo variety with which this wine is made belongs 80% to the La Maquinilla vineyard, the oldest of our La Planta farm; cultivated at 911 meters of altitude in calcareous clay soils, with limestone
rock one meter from the surface, together with 20% of grapes from centuries-old vineyards of pebbled
and sandy soils, from the area of the province of Burgos.
ELABORATION AND AGEING
In mid-October, at the optimum point of maturation, the bunches are harvested in boxes of 15 kg,
then pass through a selection table and destemmed to your encube in stainless steel tanks, where aer
a few days macerating in cold, will ferment at a maximum temperature of 27ºC.
A period of 16 months in barrels, 60% French oak and 40% American oak, makes it an elegant wine, fine and subtle.
TASTING
VISUAL
Clean and bright, dark cherry
NOSE
Powerful nose, high aromatic diversity, with a predominance of ripe red fruits with spicy touches and balsamic notes with a roasted finish.
PALATE
Large volume in the mouth passage providing so and mellow sensations that last over time thanks to its great amplitude and length. The wine in the mouth is a faithful reection of such a complex nose. ese connotations
give wine elegance and personality.
RECOMMENDED FOOD AND COMSUMPTION
Ideal companion for red meats, white meats, big game and feather, roasted or in sauce. Blue fish and so cheeses. Service temperature: 16 ? 18ºC.
ANALYSIS
ALCOHOLIC GRADE: 14,4% VOL.
TOTAL ACIDITY (TARTARIC): 4,93 G/L
VOLATILE ACIDITY (ACETIC) 0,62 G/L
TOTAL SO2: 95 MG/L
FREE SO2 : 33 MG/L
SUGAR REDUCERS: 1,13 G/L
Ph: 3,68
Otros galardones obtenidos por este vino/licor
GRAN ORO/ GREAT GOLD Frankfurt International Trophy (2019)
ORO/GOLD Mundial de Tempranillo (2018)
ORO/GOLD Premios Vino Sub 30 (2019)
ORO/GOLD Citadelles du Vin (2019)
ORO/GOLD Premios TOP Wine (2019)
ORO/GOLD CIV (2019)
ORO/GOLD Concurso Mundial de Bruselas (Aiglé, 2019)
92+ Gold Taste Wine Up (2019)
bodegas arzuaga
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Nota de cata del enólogo de la bodega GRAPE VARIETY: Tempranillo 95%, Cabernet Sauvignon 5% PRODUCTION 680.000 Bordeaux bottles 75 cl. Also available in 37.5 cl, Mágnum, 3L., 5L., 9L., 15L and 27L. VINEYARD The Tempranillo variety with which this wine is made belongs 80% to the La Maquinilla vineyard, the oldest of our La Planta farm; cultivated at 911 meters of altitude in calcareous clay soils, with limestone rock one meter from the surface, together with 20% of grapes from centuries-old vineyards of pebbled and sandy soils, from the area of the province of Burgos. ELABORATION AND AGEING In mid-October, at the optimum point of maturation, the bunches are harvested in boxes of 15 kg, then pass through a selection table and destemmed to your encube in stainless steel tanks, where aer a few days macerating in cold, will ferment at a maximum temperature of 27ºC. A period of 16 months in barrels, 60% French oak and 40% American oak, makes it an elegant wine, fine and subtle. TASTING VISUAL Clean and bright, dark cherry NOSE Powerful nose, high aromatic diversity, with a predominance of ripe red fruits with spicy touches and balsamic notes with a roasted finish. PALATE Large volume in the mouth passage providing so and mellow sensations that last over time thanks to its great amplitude and length. The wine in the mouth is a faithful reection of such a complex nose. ese connotations give wine elegance and personality. RECOMMENDED FOOD AND COMSUMPTION Ideal companion for red meats, white meats, big game and feather, roasted or in sauce. Blue fish and so cheeses. Service temperature: 16 ? 18ºC. ANALYSIS ALCOHOLIC GRADE: 14,4% VOL. TOTAL ACIDITY (TARTARIC): 4,93 G/L VOLATILE ACIDITY (ACETIC) 0,62 G/L TOTAL SO2: 95 MG/L FREE SO2 : 33 MG/L SUGAR REDUCERS: 1,13 G/L Ph: 3,68 Otros galardones obtenidos por este vino/licor GRAN ORO/ GREAT GOLD Frankfurt International Trophy (2019) ORO/GOLD Mundial de Tempranillo (2018) ORO/GOLD Premios Vino Sub 30 (2019) ORO/GOLD Citadelles du Vin (2019) ORO/GOLD Premios TOP Wine (2019) ORO/GOLD CIV (2019) ORO/GOLD Concurso Mundial de Bruselas (Aiglé, 2019) 92+ Gold Taste Wine Up (2019) |
La bodega
Fundada a comienzos de los años 90 y enclavada en la localidad de Quintanilla de Onésimo, Bodegas Arzuaga Navarro goza de una situación privilegiada. De piedra, sólida y rústica, con evocación monacal por sus arcadas y torres a los lados y un campanario coronado por la veleta de los vientos, se muestra este edificio que adorna una carretera tan castellana como es la que une las ciudades de Soria y Valladolid. El amor que la familia Arzuaga Navarro siente por la naturaleza queda reflejado en la geometría de sus viñas, impregnadas de sabinas, encinas y pinos mediterráneos. Pero, sin duda alguna, el aspecto que más mima y cuida esta familia es la calidad, atención que se inicia en el viñedo, donde se procura que los rendimientos sean muy limitados y así no restar concentración al vino. En la vendimia, la uva es recogida en cajas de 15 kg, evitando de este modo la rotura de los granos y las consiguientes fermentaciones prematuras. El despalillado y fermentación posterior en depósitos de acero inoxidable completan este proceso de elaboración que se prolonga cuando el vino pasa a la barrica, produciéndose la unión de la fruta de la uva con los toques ahumados y especiados del roble. La piedra en el exterior y la madera de olmo en el interior son los encargados de dar la bienvenida al visitante que, además de probar unos vinos muy especiales, podrá alojarse en el Hotel ARZUAGA que, adosado a la bodega, completa la creación del proyecto que rodea al mundo del vino. Esta oferta constituye una excelente manera de abrir de par en par las puertas de esta bodega, ofreciendo la posibilidad de poder visitarla, catar sus vinos y disfrutar del entorno natural que ofrece esta finca de 1400 hectáreas. |