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Venta D´aubert El Serrats Bio 2017Venta D´aubertVer vinos presentados por Venta D´aubert
Nota de cata del enólogo de la bodega 2017 was an especially good vintage for whites, and here’s another fine out-of-series’ wine. So, we knew we had to go for very profound white wine-mainly Chardonnay, with some Garnacha Blanca. For us, at the Venta d’Aubert, Chardonnay continues, as the dominant variety, to play a key role in our blending of whites. This wine wants to reveal to you the potential of our Chardonnay vineyard’s “El Serrats”. Handpicked grapes, perfectly ripe, are pressed as whole bunches. They are then partly fermented with natural yeast cultures, and partly with added yeast cultures, and aged over one year in French and Austrian 225 L. barrels. The 20% lighter Garnacha Blanca is added to the really powerful Chardonnay before bottling, to enhance the wine’s elegance. On the nose, the aromas call to mind dried fruit, caramels, hazelnuts and other varieties of nuts. The mouth is greeted by a complex and powerful combination of aromas, showing balance and some elegance. This bears witness to its aging in new wood, and to its careful selection. The taste notes are diverse- at once: nuts and caramel, then apricot and stoned fruit-such as white plum. Its long palate makes it a pleasure to savour again, and discover yet another of its facets. Enjoy the wine chilled at 10 degrees C., and decant if you so desire. Otros galardones obtenidos por este vino/licor Concurso Ecovino 2019: medalla de oro Guia Peñin 2019: 91 puntos Guia Peñin 2020: 90 puntos |
La bodega
Desde 2013, en que apostamos en firme por el cultivo ecológico en toda la finca elaboramos vinos 100% ecológicos. Nuestra producción media es de 60,000-80,000 botellas por año, de las cuales más de la mitad se exportan al exterior. Nuestra bodega tiene capacidad para albergar 120.000 litros de vino en depósitos de acero y cuenta con 500 barricas de madera de roble. En la zona climatizada para botellas puede haber hasta 140.000 botellas envejeciendo. Cinco añadas de vino tinto maduran bajo tierra en las barricas o en la bodega climatizada en botellas. “Calidad ante todo” continua siendo nuestra meta. Las notas de cata obtenidas por los vinos Venta d’Aubert en la guía española “Guía Peñin” y las distintas medallas de oro ganadas en varios concursos internacionales de vinos ecológicos, demuestran la consecución de calidad y del trabajo orientado hacia una meta. |
Otros vinos de Venta D´aubert
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Venta D´aubert El Serrats Bio 2017Venta D´aubertVer vinos presentados por Venta D´aubert
Nota de cata del enólogo de la bodega 2017 was an especially good vintage for whites, and here’s another fine out-of-series’ wine. So, we knew we had to go for very profound white wine-mainly Chardonnay, with some Garnacha Blanca. For us, at the Venta d’Aubert, Chardonnay continues, as the dominant variety, to play a key role in our blending of whites. This wine wants to reveal to you the potential of our Chardonnay vineyard’s “El Serrats”. Handpicked grapes, perfectly ripe, are pressed as whole bunches. They are then partly fermented with natural yeast cultures, and partly with added yeast cultures, and aged over one year in French and Austrian 225 L. barrels. The 20% lighter Garnacha Blanca is added to the really powerful Chardonnay before bottling, to enhance the wine’s elegance. On the nose, the aromas call to mind dried fruit, caramels, hazelnuts and other varieties of nuts. The mouth is greeted by a complex and powerful combination of aromas, showing balance and some elegance. This bears witness to its aging in new wood, and to its careful selection. The taste notes are diverse- at once: nuts and caramel, then apricot and stoned fruit-such as white plum. Its long palate makes it a pleasure to savour again, and discover yet another of its facets. Enjoy the wine chilled at 10 degrees C., and decant if you so desire. Otros galardones obtenidos por este vino/licor Concurso Ecovino 2019: medalla de oro Guia Peñin 2019: 91 puntos Guia Peñin 2020: 90 puntos |
La bodega
Desde 2013, en que apostamos en firme por el cultivo ecológico en toda la finca elaboramos vinos 100% ecológicos. Nuestra producción media es de 60,000-80,000 botellas por año, de las cuales más de la mitad se exportan al exterior. Nuestra bodega tiene capacidad para albergar 120.000 litros de vino en depósitos de acero y cuenta con 500 barricas de madera de roble. En la zona climatizada para botellas puede haber hasta 140.000 botellas envejeciendo. Cinco añadas de vino tinto maduran bajo tierra en las barricas o en la bodega climatizada en botellas. “Calidad ante todo” continua siendo nuestra meta. Las notas de cata obtenidas por los vinos Venta d’Aubert en la guía española “Guía Peñin” y las distintas medallas de oro ganadas en varios concursos internacionales de vinos ecológicos, demuestran la consecución de calidad y del trabajo orientado hacia una meta. |
Otros vinos de Venta D´aubert
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Venta D´aubert El Serrats Bio 2017
Venta D´aubert
Nota de cata del enólogo de la bodega
2017 was an especially good vintage for whites, and here’s another fine
out-of-series’ wine. So, we knew we had to go for very profound white
wine-mainly Chardonnay, with some Garnacha Blanca. For us, at the
Venta d’Aubert, Chardonnay continues, as the dominant variety, to play a
key role in our blending of whites.
This wine wants to reveal to you the potential of our Chardonnay vineyard’s
“El Serrats”. Handpicked grapes, perfectly ripe, are pressed as whole
bunches. They are then partly fermented with natural yeast cultures, and
partly with added yeast cultures, and aged over one year in French and
Austrian 225 L. barrels. The 20% lighter Garnacha Blanca is added to
the really powerful Chardonnay before bottling, to enhance the wine’s
elegance.
On the nose, the aromas call to mind dried fruit, caramels, hazelnuts and
other varieties of nuts. The mouth is greeted by a complex and powerful
combination of aromas, showing balance and some elegance. This bears
witness to its aging in new wood, and to its careful selection.
The taste notes are diverse- at once: nuts and caramel, then apricot and
stoned fruit-such as white plum. Its long palate makes it a pleasure to
savour again, and discover yet another of its facets.
Enjoy the wine chilled at 10 degrees C., and decant if you so desire.
Otros galardones obtenidos por este vino/licor
Concurso Ecovino 2019: medalla de oro
Guia Peñin 2019: 91 puntos
Guia Peñin 2020: 90 puntos
venta d´aubert
Venta d’Aubert es pionera en la producción de vinos de alta calidad en el atarraña. La superficie de la finca es de 82 Ha de las cuales, 18 Ha están plantadas con cepas. Los vinos se elaboran tan solo con uvas cultivadas en la finca Venta d’Aubert.Desde 2013, en que apostamos en firme por el cultivo ecológico en toda la finca elaboramos vinos 100% ecológicos. Nuestra producción media es de 60,000-80,000 botellas por año, de las cuales más de la mitad se exportan al exterior.
Nuestra bodega tiene capacidad para albergar 120.000 litros de vino en depósitos de acero y cuenta con 500 barricas de madera de roble. En la zona climatizada para botellas puede haber hasta 140.000 botellas envejeciendo. Cinco añadas de vino tinto maduran bajo tierra en las barricas o en la bodega climatizada en botellas.
“Calidad ante todo” continua siendo nuestra meta. Las notas de cata obtenidas por los vinos Venta d’Aubert en la guía española “Guía Peñin” y las distintas medallas de oro ganadas en varios concursos internacionales de vinos ecológicos, demuestran la consecución de calidad y del trabajo orientado hacia una meta.
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Venta D´aubert El Serrats Bio 2017Venta D´aubertVer vinos presentados por Venta D´aubert
Nota de cata del enólogo de la bodega 2017 was an especially good vintage for whites, and here’s another fine out-of-series’ wine. So, we knew we had to go for very profound white wine-mainly Chardonnay, with some Garnacha Blanca. For us, at the Venta d’Aubert, Chardonnay continues, as the dominant variety, to play a key role in our blending of whites. This wine wants to reveal to you the potential of our Chardonnay vineyard’s “El Serrats”. Handpicked grapes, perfectly ripe, are pressed as whole bunches. They are then partly fermented with natural yeast cultures, and partly with added yeast cultures, and aged over one year in French and Austrian 225 L. barrels. The 20% lighter Garnacha Blanca is added to the really powerful Chardonnay before bottling, to enhance the wine’s elegance. On the nose, the aromas call to mind dried fruit, caramels, hazelnuts and other varieties of nuts. The mouth is greeted by a complex and powerful combination of aromas, showing balance and some elegance. This bears witness to its aging in new wood, and to its careful selection. The taste notes are diverse- at once: nuts and caramel, then apricot and stoned fruit-such as white plum. Its long palate makes it a pleasure to savour again, and discover yet another of its facets. Enjoy the wine chilled at 10 degrees C., and decant if you so desire. Otros galardones obtenidos por este vino/licor Concurso Ecovino 2019: medalla de oro Guia Peñin 2019: 91 puntos Guia Peñin 2020: 90 puntos |
La bodega
Desde 2013, en que apostamos en firme por el cultivo ecológico en toda la finca elaboramos vinos 100% ecológicos. Nuestra producción media es de 60,000-80,000 botellas por año, de las cuales más de la mitad se exportan al exterior. Nuestra bodega tiene capacidad para albergar 120.000 litros de vino en depósitos de acero y cuenta con 500 barricas de madera de roble. En la zona climatizada para botellas puede haber hasta 140.000 botellas envejeciendo. Cinco añadas de vino tinto maduran bajo tierra en las barricas o en la bodega climatizada en botellas. “Calidad ante todo” continua siendo nuestra meta. Las notas de cata obtenidas por los vinos Venta d’Aubert en la guía española “Guía Peñin” y las distintas medallas de oro ganadas en varios concursos internacionales de vinos ecológicos, demuestran la consecución de calidad y del trabajo orientado hacia una meta. |